Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#EXEC-EDU Polls – Recesiunea din 2009 versus criza generată de pandemia Covid19
Managerii români sunt convinși că în 2021 economia României va depăși nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra cifre de afaceri mai mari. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU.
Astfel, 63,6% din managerii români intervievați sunt de părere că în 2021 veniturile companiilor lor le vor depăși pe cele obținute în 2019. De asemenea, 54,5% dintre respondenți consideră că în 2021 economia României se va situa peste nivelul din 2019, în timp un procent de 27,3% consideră că în contextul pandemic situația economică a țării noastre va regresa la nivelul din 2019.
Întrebați despre consecințele economice ale crizei sanitare, un procent de 68% din managerii intervievați consideră că pe plan economic pandemia de coronavirus nu a avut urmări mai grave decât criza din 2008-2009.
Gradul ridicat de incertitudine din pandemie a necesitat adoptarea unui nou stil de management în companie pentru 81,8% din cei intervievați. Pentru comparație, în criza din 2009 doar 50% din managerii intervievați și-au reinventat stilul de management.
Pandemia a accelerat digitalizarea în economie – 81% din respondenți spun că în companiile lor au fost automatizate și digitalizate procese, în timp ce în criza din 2009 doar în 9% din companii a fost accelerat procesul de digitalizare.
54,5% din managerii intervievați au afirmat că firmele în care lucrează au alocat anul trecut bugete de training și dezvoltare pentru echipa de management, un procent dublu față de 22,7% în 2009.
În ceea ce privește munca la distanță, 79,3% din managerii chestionați afirmă că companiile vor permite angajaților să lucreze flexibil și parțial remote și după pandemie.
La sondajul EXEC-EDU, realizat în luna mai, au răspuns manageri din industrii ca retail, IT, petrol și gaze, jocuri de noroc, educație, FMCG, banking, agribusiness, curierat, transporturi, consultanță. Respondenții ocupă poziții de middle management (55%), top management (32%), business owner (12%).
Un procent de 45,5% dintre intervievați lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, 18,2% activează în companii cu cifre de afaceri de 5-10 mil euro, iar 36,4% sunt în companii cu cifre de afaceri sub 5 milioane de euro.
Related Posts
Lecția de chimie sau cum să comunici cu oameni diferiți
Avem sau n-avem “chimie”? Și dacă n-avem, de unde facem rost? Munca de acasă a scos la iveală multe scurt-circuite în comunicare și a amplificat tensiunile care existau pre-pandemie. Iar dacă înainte ne mai conectam la nivel uman în jurul chicinetei sau la coadă la prânz, în era camerelor mai des oprite decât pornite devine …
#HRBeyond: Ela Cristiana Voicheci (Credit Europe Bank România) – ”Sunt genul de persoană care alege să vadă partea bună în orice situație”
HR BEYOND: Ela Cristiana Voicheci, Head of Human Resources Credit Europe Bank România 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Mi-am început cariera în contabilitate. Ca proaspăt absolvent de ASE, părea alegerea optimă. Firma respectivă avea până în 50 de angajați, astfel că mă ocupam …
2018: Anul mişcărilor strategice inteligente | Curs gratuit în 31 ianuarie
Get the tools, break the rules and make a difference Avantajul competitiv impune ca liderii să fie permanent conectați la strategie, indiferent dacă este vorba despre elaborarea, implementarea sau schimbarea ei. Care sunt lentilele potrivite, prin care trebuie privit mediul economic complex și competitiv? Ce alegeri pot atrage clienţii spre o anumită afacere? Dacă vrei …
Ne putem trăi viața din plin?
Context și coincidențe Început de vară. Cerere mare pentru cursul „Dezvoltarea competențelor manageriale’’. La începutul programului, cursanții acuză stres și epuizare și își declară intenția să devină mai eficienți, pentru a face față provocărilor. O chestiune pe care o dezbatem: e suficientă oare eficiența pentru performanță și stare de bine? Tot atunci, particip la întâlnirea …