Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Ela Cristiana Voicheci (Credit Europe Bank România) – ”Sunt genul de persoană care alege să vadă partea bună în orice situație”
HR BEYOND: Ela Cristiana Voicheci, Head of Human Resources Credit Europe Bank România
1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Mi-am început cariera în contabilitate. Ca proaspăt absolvent de ASE, părea alegerea optimă. Firma respectivă avea până în 50 de angajați, astfel că mă ocupam și de partea administrativă a HR-ului. Caracterul meu deschis, nevoia imperioasă de socializare și empatia naturală nu s-au regăsit prea mult în înregistrările contabile. În câteva luni mi-am dat seama că îmi plăcea mai mult să studiez un aspect de legislația muncii sau să acord suport unui coleg – fie și prin eliberarea unei adeverințe, atunci când avea nevoie. M-au atras interacțiunea și comunicarea cu colegii. Așa că următorul job a fost pur de HR… și m-am regăsit complet.
2. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
Cu toate că nu mă văd făcând altceva decât HR, dacă nu ar exista această zonă, m-aș orienta, cel mai probabil, către relații publice sau altceva care să implice comunicare, interacțiune, suport.
3. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Google – pentru felul în care își apreciază angajații, fiind printre primele companii care au înțeles că, pentru a avea succes și clienți mulțumiți, trebuie să satisfacă întâi nevoile și dorințele capitalului uman.
4. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
Urmează-ți calea! “Fă ceea ce îți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta”.
5. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Sunt genul de persoană care alege să vadă partea bună în orice situație. De-a lungul timpului, am preluat acele elemente în care m-am regăsit cel mai bine, mi-am însușit și dezvoltat abilități diferite din mai toate relațiile profesionale – unele pe principiul “așa da”, altele din zona de “așa nu”. N-aș putea spune că am fost influențată de o persoană anume. Mai degrabă, am mers în direcția care mi s-a potrivit natural și am devenit suma experiențelor mele.
6. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
“Aisbergul nostru se topește”, de John Kotter. Trăim într-o lume a schimbărilor profunde și continue. Cu cât înțelegem mai repede acest lucru și ne canalizăm energia pentru a ne adapta, în loc de a lupta cu inevitabilul, cu atât mai mult timp vom avea pentru a face ceea ce contează cu adevarăt, pentru fiecare dintre noi.
7. Ce persoană publică ați pune pe bancnota de 1,000 de lei ? De ce?
O întrebare foarte bună… practic, avem:
• Nicolae Iorga (om politic), pe bancnota de 1 leu,
• George Enescu (compozitor), pe bancnota de 5 lei,
• Nicolae Grigorescu (pictor), pe bancnota de 10 lei,
• Aurel Vlaicu (aviator), pe bancnota de 50 lei,
• Ion Luca Caragiale (scriitor), pe bancnota de 100 lei,
• Lucian Blaga (poet), pe bancnota de 200 lei,
• Mihai Eminescu (“Luceafărul” poeziei românești), pe bancnota de 500 lei.
Pentru bancnota de 1,000 lei l-aș “vota” pe Titu Maiorescu (critic literar și om politic), iar pe verso aș pune o pagină din revista “Convorbiri literare” – poate “În contra direcției de astăzi în cultura română”. La peste 150 de ani de la publicarea studiului său, teoria “formelor fără fond” este încă de mare actualitate. Ne bucurăm de una dintre cele mai mari viteze de Internet, dar nu prea știm ce să facem cu ea: unii o folosesc pentru… phishing. Poate o astfel de bancnotă le va reaminti celor care au putere de decizie ce este important și îi va determina să lupte pentru o dezvoltare durabilă, de fond (nu doar de formă).
8. Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Majoritatea suntem dependenți de telefon iar pentru mine smartwatch-ul reprezintă o extensie a acestuia. Și nu-l văd ca pe un accesoriu, ci ca pe un “asistent personal”. Cu un simplu impuls mă informează atât despre evenimentele profesionale (ex. următoarea întâlnire din calendar) cât și despre schimbările semnificative în starea de sănătate (ex. monitorizează nivelul de oxigen, pulsul, efortul și timpul pentru mișcare etc.), în timp real.
9. Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Confortabil, situațional (adaptat la evenimentele din ziua respectivă – ex. întâlniri de afaceri sau excursii personale) și în acord cu starea de spirit (îmi plac atât hainele clasice cât și cele care ies în evidență – viu colorate, fancy).
10. Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020?
A fost un an delicat pentru toată lumea.
Pe plan profesional, pandemia a coincis cu o promovare și, implicit, responsabilități crescute. Efortul de adaptare la noile cerințe profesionale, cu așteptări mult mai ridicate decât pe fosta poziție, a fost dublat de incertitudinea psihologică și necesitatea acceptării stării de izolare socială.
Mai evident decât oricând, clișeul “dacă vrei poți” mi-a acordat mai multă încredere în forțele proprii, demonstrând o capacitate de adaptare și de realizare a obiectivelor în orice condiții pe care nu credeam că o dețin.
Related Posts
EXEC-Brain Roundtable – How will you measure your life?
EXEC-EDU, the leader of the executive education market, is launching EXEC Brain, a new series of monthly inspirational roundtables based on famous business books, project created in partnership with CCIFER and Publica publishing house. The first roundtable will take place on 6th of July, at 18.30, on Zoom. Don’t miss a panel of special guests …
5 tehnici de facilitare care transformă trainingul în experiență reală de învățare (și cum le folosim la EXEC-EDU)
În cadrul programelor de training pentru manageri și echipe din organizații, felul în care facilităm învățarea face adesea diferența dintre „încă un curs” și o experiență cu adevărat memorabilă și transformațională. La EXEC-EDU, folosim o varietate de tehnici de facilitare de impact, validate în practică, care stimulează implicarea, reflecția și aplicabilitatea imediată. Iată 5 dintre …
e-Grow Live Talks – Strategii în epoca schimbărilor 3D
Pe 16 martie, dr. Lavinia Rașcă, unul dintre cei mai apreciați experți în strategie şi antreprenoriat din România, va vorbi despre ce fel de strategii adoptă liderii de succes în epoca schimbărilor 3D. Discuția reprezintă o sesiune concentrată și practică a concluziilor extrase de Lavinia din sutele de ore de cursuri, proiecte de consultanță și …
e-Grow Live Talks – Liderul catalizator
EXEC-EDU dezvoltă și în 2021 seria conceptelor inovatoare. e-Grow Live Talks reprezinta un accelerator de învățare, construit pe două coordonate: micro traininguri prin care descoperi programele EXEC-EDU și obții informații valoroase, aplicabile imediat. întâlniri speciale cu trainerii EXEC-EDU, profesioniști recunoscuți cu mii de ore de training, coaching și consultanță. Pe 1 februarie 2021, orele 18:00-18:30 …