Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Cum setam corect indicatorii de performanta pentru anul 2016?
Articol de Monica Minoiu, EMBA
Se apropie finalul de an şi, pentru cei mai mulţi dintre noi, se încheie procesul anual de evaluare a performanţei. Este şi un moment de bilanţ, atunci când verificăm în ce măsură indicatorii pe care i-am fixat au fost relevanţi şi au generat cu adevărat valoare. Manageri de departamente, directori de resurse umane umane şi angajaţi deopotrivă, cu toţii suntem preocupaţi de cum am putea aduce acest sistem de KPI cât mai aproape de nevoile reale ale organizaţiei.
Un prim reper este să verificăm dacă sistemul de măsurători este:
Dacă sistemul de KPI nu se reflectă în cele de mai sus, atunci ar trebui re-evaluat.
De fapt, este vorba despre 3 zone la care ne uităm atunci când setam indicatori: excelența operaţională (procese), inovare şi atenţia către client. Pe de altă parte, indicatorii derivă şi din presiunea exercitată de forţele competitive (puterea furnizorilor/clienţilor, competitorii sau produsele şi serviciile noi)
Mulţi consultanţi sau profesionişti confunda indicatorii cheie de performanţă cu obiective minore sau cu alţi metrici pe baza cărora se măsoară aceste obiective. Un sistem de KPI care dă rezultate este aliniat cu strategia companiei şi cu obiectivele strategice, astfel încât să producă rezultate care să îţi asigure statutul de lider în piaţă.
Corelarea obiectivelor strategice cu performanţa, monitorizarea performanţei prin indicatori şi finalizarea lor au reprezentat şi reprezintă provocarea majoră a oricărei organizaţii de top.
Te invităm să participi la un workshop dinamic şi interactiv, în urma căruia vei obţine informaţii de ordin tehnic cu privire la sistemele de măsurare a performanţei, la modul de implementare în companie. Vei cunoaşte principii, modele şi practici din piaţă ce stau la baza stabilirii indicatorilor de performanţă funcţionali şi departamentali, pornind de la viziunea, misiunea, valorile, strategia companiei şi obiectivele anuale ale organizaţiei.
Ce îți propunem, prin acest curs
Vezi mai multe despre cursul Indicatori de performanţă susţinut de Monica Minoiu şi Mihaela Matei!
Articole similare
Care este relația dintre CEO și CFO în putere?
În urmă cu 10 ani eram CFO într-o companie multinaţională de produse farmaceutice în România şi nu înţelegeam foarte bine de ce superiorul meu regional pe linie funcţională, adică CFO-ul zonei, se lauda într-un grup restrâns de colegi că pe el „nu l-a făcut” CEO-ul regiunii, adică superiorul său ierarhic, dar nu funcţional, în sensul …
Implementarea IFRS în companii – o măsură necesară şi urgenţă
Începând cu 2012, potrivit Ministerului Finanţelor, companiile listate la bursa trebuie să realizeze situaţiile financiare în conformitate cu cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). Trecerea la IFRS reprezintă o provocare majoră pentru echipa de contabilitate şi poate avea consecinţe dintre cele mai neplăcute, dacă nu este corect planificată. Printre cele mai frecvente erori …
Despre puterea exemplului și… altele
E dificil să-ţi menţii permanent entuziasmul şi pasiunea la cote înalte, ca lider de organizaţie. Cu atât mai greu în perioada pe care o trăim acum, când toate ştirile vorbesc despre incertitudini şi pericole. Dar dacă vei fi pozitiv, încrezător, agil la oportunităţi pe care le vezi numai tu acolo unde ceilalţi văd doar probleme, …
Simulare de business Transformarea – Human Synergistics®
Transformarea™ este o simulare de grup complexă care ajută managementul în conştientizarea etapelor unui proces de transformare. Simularea este concepută într-un mod care generează controverse şi provoacă discuţii energice despre valori, management, leadership, cultura de organizaţie, cifre sau decizii. Simularea de business Transformarea™ este pragmatică, tehnica şi captivantă; este ancorată în realitatea mediului economic; conştientizează …