Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Cum arată viitorul și ce competențe dezvoltăm în perioada de criză?
Care sunt competențele viitorului și cum va arăta acest viitor, după ce ne întoarcem la birou? Cu siguranță lumea nu va mai fi la fel, iar modelele de business vor lua forme diferite, pentru fiecare organizație. Cum ne putem pregăti noi, ca lideri de organizaţii sau echipe, pentru a ne dezvolta în această perioadă?
Dacă ne raportăm la studiul Future Work Skills 2020, la cercetările experților EXEC-EDU și la discuţiile cu cursanții noştri, se creionează câteva direcții, chiar și în acest context, cu totul incert:
1. RE-SKILLING – Noi, ca lideri, putem folosi această perioadă pentru a aduce competențele actuale la un alt nivel, reinventându-ne și pregătindu-ne pentru perioada imediat următoare, când vom reveni la ritmul alert uzual. Avem acum răgazul să devenim mai buni, pornind de la o evaluare personală a zonelor de dezvoltare.
2. ACCELERAREA SCHIMBĂRII – Tendințele globale în resurse umane se accelerează: ceea ce experții semnalau deja, acum este pus sub lupă, în mod accelerat și reprezintă noua realitate. Iată câteva competențe asupra cărora merită să ne îndreptăm atenția în perioada următoare.
3. MOTIVAREA ECHIPEI ÎN CONTEXT VIRTUAL – Cum cele mai multe organizații au adoptat formula lucrului de acasă, atât de controversată până nu demult, apare acum provocarea legată de menținerea unui climat de lucru productiv și motivant pentru lideri, dar și pentru echipele acestora. Companiile sunt preocupate să își mențină motivați oamenii cheie în această perioadă, iar acest lucru devine o provocare majoră pentru lideri, de vreme ce nu şi-au exersat abilitățile de a-și conduce echipele remote. Acum este nevoie, mai mult ca oricând, de culturi constructive și de lideri empatici, care să arate oamenilor solidaritate și să îi susțină să își atingă obiectivele profesionale, depășind barierele și ajutându-i să se adapteze, în această perioadă de tranziție.
Inovația este, deseori accelerată de contexte de schimbare, chiar și în contexte dificile. Noi, la EXEC-EDU susţinem toate aceste direcții printr-o paletă variată de cursuri online, axate atât pe competențe hard skills (strategie, reducerea costurilor), dar și pe competențe soft (luarea deciziilor și managementul stresului în perioadă de criză, mindfulness, reziliență, inteligență emoțională, productivitate).
Calendarul nostru a fost de curând actualizat cu noile soluții online – eGrow! Informatiile complete despre cursurile online eGrow sunt aici.
Articole similare
Facilitare…grafică
Facilitarea grafică este practică de a folosi cuvinte & imagini pentru a crea o hartă conceptuală a conversaţiei, înainte, în timpul sau după ce conversaţia a avut loc. Folosirea imaginilor şi cuvintelor pentru a face schimb de idei şi pentru a crea legături, are o istorie îndelungată, începând cu scribii din vechime. Scribii au existat …
EXEC-EDU lansează un program de elită care pregăteşte membrii consiliilor de administraţie
EXEC-EDU lansează un portofoliu de cursuri destinate pregătirii organizaţiilor care doresc să îşi crească competitivitatea prin profesionalizarea consiliilor de administraţie. La aceste cursuri vor participa atât antreprenori sau fondatori de organizaţii neguvernamentale, cât şi manageri din corporaţii care vizează accesarea unei poziţii de board. Cursurile adresează competenţe precum rolul şi responsabilităţile membrilor din consiliile de …
De ce nu poți aplica ce înveți la training
sau 3 motive pentru care nicio schimbare nu se produce de la sine Articol redactat de Oana Scarlat Cum ne puteți garanta că participanții aplică conceptele și tehnicile de la curs și le transformă în comportamente observabile? Primesc adesea această întrebare din partea clienților mei, atunci când discutăm despre orice tip de programe, dar mai …
#EXEC-EDU Polls – Recesiunea din 2009 versus criza generată de pandemia Covid19
Managerii români sunt convinși că în 2021 economia României va depăși nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra cifre de afaceri mai mari. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU. Astfel, 63,6% din managerii români intervievați sunt de părere că în 2021 veniturile …