Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Cum arată viitorul și ce competențe dezvoltăm în perioada de criză?
Care sunt competențele viitorului și cum va arăta acest viitor, după ce ne întoarcem la birou? Cu siguranță lumea nu va mai fi la fel, iar modelele de business vor lua forme diferite, pentru fiecare organizație. Cum ne putem pregăti noi, ca lideri de organizaţii sau echipe, pentru a ne dezvolta în această perioadă?
Dacă ne raportăm la studiul Future Work Skills 2020, la cercetările experților EXEC-EDU și la discuţiile cu cursanții noştri, se creionează câteva direcții, chiar și în acest context, cu totul incert:
1. RE-SKILLING – Noi, ca lideri, putem folosi această perioadă pentru a aduce competențele actuale la un alt nivel, reinventându-ne și pregătindu-ne pentru perioada imediat următoare, când vom reveni la ritmul alert uzual. Avem acum răgazul să devenim mai buni, pornind de la o evaluare personală a zonelor de dezvoltare.
2. ACCELERAREA SCHIMBĂRII – Tendințele globale în resurse umane se accelerează: ceea ce experții semnalau deja, acum este pus sub lupă, în mod accelerat și reprezintă noua realitate. Iată câteva competențe asupra cărora merită să ne îndreptăm atenția în perioada următoare.
3. MOTIVAREA ECHIPEI ÎN CONTEXT VIRTUAL – Cum cele mai multe organizații au adoptat formula lucrului de acasă, atât de controversată până nu demult, apare acum provocarea legată de menținerea unui climat de lucru productiv și motivant pentru lideri, dar și pentru echipele acestora. Companiile sunt preocupate să își mențină motivați oamenii cheie în această perioadă, iar acest lucru devine o provocare majoră pentru lideri, de vreme ce nu şi-au exersat abilitățile de a-și conduce echipele remote. Acum este nevoie, mai mult ca oricând, de culturi constructive și de lideri empatici, care să arate oamenilor solidaritate și să îi susțină să își atingă obiectivele profesionale, depășind barierele și ajutându-i să se adapteze, în această perioadă de tranziție.
Inovația este, deseori accelerată de contexte de schimbare, chiar și în contexte dificile. Noi, la EXEC-EDU susţinem toate aceste direcții printr-o paletă variată de cursuri online, axate atât pe competențe hard skills (strategie, reducerea costurilor), dar și pe competențe soft (luarea deciziilor și managementul stresului în perioadă de criză, mindfulness, reziliență, inteligență emoțională, productivitate).
Calendarul nostru a fost de curând actualizat cu noile soluții online – eGrow! Informatiile complete despre cursurile online eGrow sunt aici.
Articole similare
Oana Scarlat: ”Prin coaching, te întorci la tine și devii stăpân pe propriile alegeri, congruent cu valorile personale”
1. Ce v-a motivat să deveniţi coach şi cum v-aţi dobândit competenţele şi cunoştinţele în acest domeniu? O viaţă trăită conştient este probabil cea mai mare provocare şi, totodată, cea mai mare oportunitate. Am ajuns la această concluzie târziu, după foarte mulţi ani în care am trăit “pe pilot automat”, străduindu-mă să fac pe plac …
Agonia șefilor
Pentru mine, „șefii” sunt cei aflați în poziții de conducere fără să aibă competențele necesare, fie că nu au știut că nu le au, fie că nu-i interesează, pentru că „le merge și așa” . Din cauza lor, foarte mulți oameni, de regulă cei talentați, sunt nefericiți și pleacă în altă parte. Această realitate este …
Inteligența emoțională și relațională – curs gratuit
Știai că performanța înaltă a liderilor este datorată, în proporție de 70% competențelor emoționale și doar 30% deprinderilor tehnice și abilităților cognitive? În 4 februarie, EXEC-EDU te invită la un workshop dinamic, în cadrul căruia vei afla ce este inteligența emoțională și cum o poți dezvolta; vei înțelege ce stă la baza ei și care …
#HRBeyond: Alina Stoica (Eturia) – ”Cred foarte mult în dezvoltarea continuă, indiferent de succesul avut la un moment dat”
HR BEYOND: Alina Stoica, HR Business Partner Eturia 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Nu știu dacă pot vorbi despre un moment magic. A fost un parcurs natural care a plecat de la o întrebare pe care mi-am pus-o la un moment dat, și …