Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Oana Scarlat: Piaţa de programe de training din România s-a maturizat
Sunt tot mai mulţi liderii care aleg să investească din buzunarul propriu în programe de dezvoltare
„Acum 18 ani acest lucru era de neconceput, trebuia să fii trimis la training, în niciun caz nu scoteai tu banii din buzunar. Acum lucrurile s-au schimbat, oamenii sunt conştienţi că au nevoie de asta”.
Piaţa de programe de training şi consultanţă din România s-a maturizat, astfel că sunt tot mai mulţi manageri şi antreprenori care aleg să-şi plătească singuri programele de dezvoltare, iar clienţii ştiu acum ce vor de la o companie de training, spune Oana Scarlat, CEO al Exec-Edu, companie de training, coaching şi consultanţă pentru lideri.
În 2023, peste 30% dintre manageri şi antreprenori îşi achită cursurile singuri, faţă de 10% în 2005. Peste 70% dintre programele de training Exec-Edu au ca sponsor CEO-ul companiei sau altă persoană din managementul de top, arată datele prezentate de compania de training şi consultanţă.
„Am observat din analizele noastre anul trecut că peste 70% din echipele de top management se implică în pregătirea programelor de training, adică au rol activ, participă la designul programelor de training, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru că de obicei participanţii bine ar fi fost să ştie şi şefii lor despre ce le spuneam noi în programele de training. Aşa că am evoluat foarte mult, acum clientul este unul mult mai rafinat, ştie ce vrea, ştie ce să ne ceară şi asta ne simplifică şi ne complică lucrurile în acelaşi timp”, a detaliat Oana Scarlat.
În 2005, compania avea 500 de absolvenţi din aproximativ 60 de companii, iar acum doar în 2022 a avut 2.000 de manageri şi antreprenori din 180 de companii care au absolvit programele Exec-Edu.
„În tot acest timp sunt vreo 20.000 de oameni care au trecut pe la noi în diverse tipuri şi forme de programe, precum şi în diverse etape ale carierelor lor, fie că a fost vorba de manageri la început de drum, fie că este vorba despre manageri de la nivel de grup, din holdinguri sau de copiii lor.“ Ramona Cornea
„Avem şi generaţii care au trecut pe la noi”, a explicat CEO-ul companiei.
Oana Scarlat, CEO, EXEC-EDU: Am evoluat foarte mult, acum clientul este unul mult mai rafinat, ştie ce vrea, ştie ce să ne ceară şi asta ne simplifică şi ne complică lucrurile în acelaşi timp.
Ambele crize majore prin care a trecut România, respectiv cea din 2008 – 2009 şi criza pandemică din 2020 – 2021, au reprezentat puncte de turnură pentru Exec-Edu, însă Oana Scarlat afirmă că frica a fost un motivator puternic, o modalitate de reinventare în acele perioade tulburi pentru toţi antreprenorii.
„Anul 2019 a fost cel mai bun an din istoria EXEC-EDU şi anul în care am fost premiaţi, apoi a venit criza pandemică, din nou nu a mai sunat telefonul, toate cursurile au fost anulate, am stat nopţi în şir să studiem ce putem facem, iar la finalul lui 2020 am constatat că am devenit foarte agili, frica ne-a făcut foarte agili, aşa încât am lansat peste 20 de cursuri noi şi ne-am adaptat foarte rapid. Anul 2022 a fost cel în care am parafat parteneriatul cu Arthur Hunt, companie care face executive search şi consultanţă”, a concluzionat ea.
Articol apărut în Ziarul financiar.
Related Posts
#HRBeyond: Alina Stoica (Eturia) – ”Cred foarte mult în dezvoltarea continuă, indiferent de succesul avut la un moment dat”
HR BEYOND: Alina Stoica, HR Business Partner Eturia 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Nu știu dacă pot vorbi despre un moment magic. A fost un parcurs natural care a plecat de la o întrebare pe care mi-am pus-o la un moment dat, și …
Burse pentru dezvoltarea competențelor de management și leadership
Burse pentru dezvoltarea competențelor de leadership
20 august – 13 septembrie 2020 Eşti manager, antreprenor sau vizezi un astfel de rol în curând? Îți dorești să îți dezvolți competențele și să devii un lider mai bun? Atunci programul Leadership 360, organizat de EXEC-EDU îți poate aduce un atu important în această perioadă. Aplică acum pentru o bursă de studiu, reprezentând 50% …
Burse de peste 7.000 de euro pentru antreprenori
Parteneri: Lansăm a patra ediție a programului de burse EXEC-EDU, destinate antreprenorilor și managerilor din companii antreprenoriale din toată țara. Este vorba despre 10 burse totale și parțiale, cu o valoare totală de peste 7.000 de euro. Cursurile care pot fi accesate prin intermediul acestor burse sunt Leadership 360, Managementul proiectelor, Managementul strategic al …