Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
5 motive pentru care să devii expert în Supply Chain Management
Rolul de supply chain manager, director sau expert în achiziţii, spre deosebire de alte funcţii în organizaţie nu pare aparent atât de interesant. Ce provocări şi satisfacţii poate aduce responsabilitatea dificilă de a furniza produsul potrivit, la timpul potrivit, în faţa oamenilor potriviţi, la costul potrivit? Iată cel puţin 5 argumente pentru care, în secolul 21, a lucra în supply chain management este absolut fascinant.
1. Lanţurile de supply chain sunt piatra de temelie a produselor de succes. Cele mai bune produse din lume depind de operaţiuni ireproşabile în zona de supply chain. De la cel mai nou Iphone la cea mai recentă colecţie a magazinelor Zara, produsele care sunt lider de piaţă sunt tributare, în egală măsură, inovaţiei şi calităţii lanţului de aprovizionare-livrare.
2. În supply chain se utilizează cea mai nouă tehnologie. Pe măsură ce globalizarea continuă, şi în supply chain se operează tot mai mult la nivel global, prin outsourcing. Ca rezultat, sistemele de supply chain devin tot mai complexe şi greu de controlat. Companiile pun în joc cea mai nouă tehnologie pentru a gestiona reţelele de parteneriate tot mai complexe, din toată lumea. Pentru a întreţine relaţii şi contacte personale folosim Facebook; în mod similar, companiile se bazează pe platforme de colaborare în cloud pentru a orchestra rețelelele de parteneri comerciali într-un mod mult mai eficient şi măsurabil.
3. În supply chain trebuie să fii rapid şi agil. Lanţurile de aprovizionare-livrare sunt supuse în permanenţă schimbărilor disruptive ale pieţei şi presiunilor competitorilor. Pentru a avea succes în acest mediu, trebuie să deţii abilitatea de a răspunde rapid acestor schimbări neaşteptate atât în ceea ce priveşte cererea, cât şi oferta. Nevoia de viteză şi agilitate face ca rolul de supply chain manager să fie mult mai dificil, dar, în aceeaşi măsură şi mai interesant decât orice altă funcţiune.
4. În supply chain management acţionăm la nivel global. Giganţii internaţionali precum Adidas, CAT, Nestlé sau Pfizer nu sunt astăzi singurele companii care operează pe baza sistemelor de supply chain. Astăzi, companii de orice tip, indiferent de mărime au acces la reţele de afaceri globale şi pot începe imediat să se aprovizioneze şi să vândă la nivel global, fără bugetele şi resursele necesare acum câţiva ani. Terenul de joacă este global. Ca rezultat, mai mult decât în alte funcţiuni, interacţiunea cu parteneri externi este mult mai frecventă.
5. În Supply chain management se operează cu date complexe. Conform Harvard Business Review expertul în analiza datelor este, în 2013, cea mai “sexi” profesie a secolului. Conform HBR, acesta este un profesionist cu pregătirea şi curiozitatea de a face descoperiri în lumea complexă a datelor. Abilitatea de a genera business intelligence prin analiza de date complexe, în timp real, devine, rapid, o abilitate importantă în supply chain management, care schimbă regulile jocului.
Autor: Pavel Coman
Articole similare
Tips & tricks pentru o ședință eficientă
Motto: “We are going to continue have these meetings everyday, until I find out why no work is getting done”. Şedinţele sunt o “boală” mai veche a românului. Te-ai întrebat vreodată cum se traduce, de fapt, în termeni de costuri, o şedinţă ineficientă? Care este salariul fiecărui participant implicat şi cât timp consumă în întâlnirea …
Principala nevoie psihologică a 3 din 4 angajați români este aprecierea muncii, potrivit metodologiei Process Communication Model
Process Communication Model este o teorie de personalitate si comunicare premiata, folosită inclusiv de NASA în programele de selecție și pregătire, dar și în trainingul pe comunicare al președinților americani Au fost analizate pe parcursul a patru ani profilele a 5.135 de manageri și persoane cu roluri cheie în organizațiile din România EXEC-EDU, liderul pieței …
#HRBeyond: Ela Cristiana Voicheci (Credit Europe Bank România) – ”Sunt genul de persoană care alege să vadă partea bună în orice situație”
HR BEYOND: Ela Cristiana Voicheci, Head of Human Resources Credit Europe Bank România 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Mi-am început cariera în contabilitate. Ca proaspăt absolvent de ASE, părea alegerea optimă. Firma respectivă avea până în 50 de angajați, astfel că mă ocupam …
4 tendinţe în marketing-ul digital de care să ţii cont în 2015
1. CONTENT MAKETING Creează o strategie de conţinut bazată pe calitate, nu pe cantitate. Acest lucru înseamnă că vei crea conţinut personalizat pentru fiecare segment pe care îl vizezi ca să creşti notorietatea brandului şi ataşamentul consumatorului, să te poziţionezi ca expert şi să generezi lead-uri. Poţi crea conţinut valoros pe blog-uri, în newslettere, articole, …