Finante pentru manageri nefinantisti – program de certificare

Orice initiativa in afaceri trebuie sa aiba o componenta argumentata din punct de vedere financiar. Viziunea orientata spre aspectul pragmatic al unui proiect este un pas inainte spre implementarea cu succes a acestuia, iar rolul tau in organizatie nu poate fi unul strategic fara aceasta abordare.

La finalul acestui program intensiv de 4 luni, vei interpreta corect documentele financiare, vei stabili ce impact are fiecare decizie asupra stabilitatii financiare a companiei si vei utiliza analiza indicatorilor financiari pentru perfectionarea strategiei si, ca urmare, a competitivitatii si credibilitatii companiei.

 

Cui se adreseaza

Cursul se adreseaza oricarui manager nefinantist sau oricarui specialist care doreste sa inteleaga activitatea financiar-contabila, pentru a lua decizii mai bune.

”Show me the money!”, este primul gand pe care il are, intr-o discutie de afaceri, orice partener de business, fie ca este client sau furnizor, fie ca este actionar sau board de conducere. Raspunde-i la aceasta asteptare si vei avea un atu suplimentar in orice tranzactie!

 

Printre altele, vei gasi raspunsul la intrebari cum ar fi:

• Care este diferenta intre valoarea curenta si valoarea de piata a unui activ ?

• Ce este „EBITDA” (sau alti indicatori de acest tip), cum se calculeaza si care e utilitatea lor in business?

• La ce indicatori se uita potentialii investitori, creditori sau actionari ai companiei ?

• Cum determin rentabilitatea financiara?

• De ce am nevoie de prognoza si planificare financiara pe termen scurt si lung ?

• Daca imi doresc dezvoltarea/cresterea firmei, este ea sustenabila in termeni financiari?

• Care sunt criteriile de selectie ale unui proiect de investitii ? …si multe altele

BENEFICII

Deprinzi limbajul contabilitatii si finantelor si vei sti sa pui intrebarile potrivite. Interpretezi corect continutul rapoartelor financiare (bilant, cont de profit si pierdere, Cash flow, indicatorii financiari).
Identifici solutii adaptate la specificul local al fortei de munca si la nivelul de dezvoltare al organizatiei tale; Folosesti indicatorii financiari pentru perfectionarea strategiei si, ca urmare, a competitivitatii si credibilitatii companiei.
Analizezi si interpretezi performantele financiare ale companiei. Intelegi impactul fiecarei decizii asupra stabilitatii financiare a companiei.
Iti dezvolti abilitati legate de intelegerea mecanismului de bugetare. NOU! Aplici conceptele, iei decizii si vezi cum functioneaza concret mecanismele financiare, prin intermediul simularii de business Tycoon.

 

NOU! Simularea Tycoon

TYCOON este conceput ca o metoda activa de instruire, intrunind caracteristicile de baza ale unui joc: existenta mai multor echipe, desfasurarea simularii dupa anumite reguli, posibilitatea desemnarii unui castigator.

Tycoon reprezinta o experienta de invatare intensa, orientata spre fundamentarea si adoptarea deciziilor in cadrul unei companii multinationale in anul 2021. Compania fabrica si vinde un produs de uz domestic – un robot electronic cu infatisare umana, care realizeaza o gama foarte larga de activitati casnice.
Participantii primesc o serie de date si informatii despre piata, rezultate financiare, productie, resurse umane, etc. Simularea are loc pe parcursul a 9 runde, dintre care cinci sunt derulate in cadrul sesiunilor de contabilitate, iar 4 in echipa, in afara programului). La final, fiecare echipa isi prezinta rezultatele si se discuta despre impactul deciziilor si alte alternative posibile.

 

Certificare finala

Pentru finalizarea cu succes a intregului program si obtinerea certificatului final, vei sustine un examen scris. Acestea iti creeaza cadrul asimilarii si fixarii conceptelor transmise in timpul cursului. In urma absolvirii programului, vei primi un certificat EXEC-EDU recunoscut in comunitatea de afaceri din Romania.

 

Organizare si taxe

O clasa are maxim 25 de cursanti, impartiti in grupe de studiu.

Cursuri: 07 noiembrie 2017 – 30 ianuarie 2018

Programul se desfasoara o data pe saptamana, marti, in intervalul orar 17.00-20.00.

 

Investitie: 940 EUR (exclusiv TVA) (2 rate egale)

Important!

 • Discount-uri de la 5% pentru grupuri de minim 3 persoane!
INSCRIE-TE   DETALII CURS  
Aboneaza-te la newsletter

Despre managementul energiei, relatiilor, atentiei si informatiilor in era digitala Mai mult decat un curs de managementul timpului Un program de doua...
Concept Programul de „Neurostiinta Comunicarii” propune o abordare actuala si validata stiintific, ce integreaza ultimele descoperiri din neurosti...
Singurul program din Romania care abordeaza in mod compact si integrat toate functiunile unei afaceri in ansamblul ei. In doar 5 luni, iti antrenezi ...
Cursul isi propune sa: •  arate cum functioneaza gandirea analitica; •  descrie pasii necesari pentru a stapani cu eficacitate procesul de rezol...
Get the tools, break the rules and make a difference Avantajul competitiv impune ca liderii să fie permanent conectați la strategie, indiferent daca...
Motto: “Critical thinking is the ability to think clearly and rationally about what to do or what to believe. It includes the ability to engage in r...
A Masterclass created and delivered by Laurel Herman, Founder and CEO Positive Presence, London   It is no longer enough to be just competent, kn...
Coachingul este un instrument cheie pentru management, iar valoarea sa este deja recunoscuta in organizatii. Fenomenul de coaching-ul nu mai este doar...
Modul adresat managerilor sau specialistilor dornici sa-si insuseasca tehnici si instrumente necesare in negocieri. Este un curs bazat pe tehnica simu...
Motto: „Eficienta operationala nu echivaleaza cu strategia. Strategia se bazeaza pe activitati unice”. Michael Porter Acest program inten...
Succesul unei organizatii este echipa din interiorul ei, dar trebuie sustinut si de o politica de resurse umane aliniata cu strategia de business. Cor...

TEMATICA

 • Concepte si mecanisme fundamentale in contabilitate;
 • Situatiile financiare de raportare;
 • Elemente de bugetare;
 • Diagnosticul financiar al intreprinderii;
 • Diagnosticul financiar pe baza de rate;
 • Previziunea financiara;
 • Decizia financiara privind investitiile;
 • Piata de capital si produsele financiare;
 • Decizia de finantare;
 • Gestiunea trezoreriei;
 • Gestiunea financiara a situatiilor de criza

 

TESTIMONIALE
Narcis Horhoianu, Director Marketing, Heineken

O experienta foarte utila, intensa si cu potential foarte mare de aplicare in afacerea de zi cu zi. O recomand celor care vor sa intre mai intens in mai multe zone ale actului financiar. Ajuta la intelegerea pe ansamblu.

Razvan Cioroianu – Regional Business Development Manager – GTS Telecom

Am ales acest curs din nevoia de aprofundare a cunostintelor financiar/contabile si aplicarea acestora in intelegerea si evaluarea companiilor client. Cursul mi-a oferit instrumente practice de cunoastere, mi-a structurat informatiile, mi-a dat ocazia de a imi imbunatati spectrul intelegerii si verificarii din mai multe unghiuri a actiunilor firmei evaluate. Am fost impresionat de organizarea informatiilor teoretice cu explicatii si aplicarea practica prin exercitii. Folosirea materialelor pentru exemplificare, feedbackul acordat de profesori si examenele finale au fost elementele semnificative in atingerea obiectivelor cursului.

Andrei Iordache, Consultant, Visionwise, Daedalus Grup

Notiunile despre bazele contabilitatii, analiza financiara si deciziile de investitie au fost completate de discutii savuroase si utile in clasa. Recomand cursul de “Finante pentru manageri” oricarui antreprenor sau manager nespecialist care doreste sa inteleaga modul in care afacerea pe care o conduce genereaza valoare pentru actionari.

Delia Lugojan, Purchasing Specialist, AstraZeneca

Recomand fara rezerve participarea la cursul de Finante pentru manageri, datorita aplicabilitatii sale practice imediate. Aveti la dispozitie materiale foarte bune, selectionate de catre echipa EXEC-EDU – profesori extraordinari, cu experienta foarte bogata si, nu in ultimul rand, un mediu de lucru excelent si program flexibil. Un beneficiu suplimentar a fost pentru mine faptul ca proiectul final pe care l-am elaborat a pornit de la o situatie concreta din compania in care lucrez.

Livia Dumitru, Legal Manager, Alpha Bank

Cursul este dinamic si foarte bine structurat. Ceea ce m-a surprins este talentul deosebit al profesorilor de a explica conceptele financiare pe intelesul unui nespecialist. Recomand acest curs persoanelor care vor sa ia decizii mai bune in activitatea curenta utilizand instrumentele financiar-contabile. Consider acest curs o oportunitate, responsabilitatea principala a participantului fiind sa se bucure de el.

Oana Suciu, Business Development Manager, Canah International

Am participat la 2 cursuri EXEC-EDU: Marketing si vanzari si Finante pentru manageri. In ambele domenii simteam nevoia unui „update” si totodata unei aprofundari la ceea ce invatasem cu ani in urma. Rezultatul este un mix de succes: teoria predata de profesorii motivati ai EXEC-EDU impreuna cu experientele colegilor din alte domenii de business adaptate activitatilor specifice ale jobului meu actual.