Produsele „light“ sau „low fat” promit o siluetă de vis, însă, pe termen lung, datorită suplimentului de carbohidraţi, duc la acumularea de adipozităţi. Conform reclamei, se presupune că sunt produse sănătoase, care ar trebui să întărească sistemul imunitar, dar dacă le cercetăm îndeaproape, eticheta ne arată că sunt adevărate bombe calorice. Calitatea alimentelor din farfurie a devenit un lucru foarte rar; se pune atunci întrebarea: este sănătos ceea ce mâncăm?
Consumul alimentelor moderne de „design“ îmbogăţite artificial, este adesea cauza unei alimentaţii greşite, care duce la apariţia bolilor civilizaţiei moderne precum obezitatea, diabetul, boli cardio vasculare, hipertensiunea arterială, tulburari de somn, cancer.
Cheia sănătăţii şi a reglării de durată a greutăţii corporale este o alimentaţie echilibrată, naturală şi individuală, fără aditivi, potenţiatori de gust sau arome.
Ca urmare a nevoii de informare corectă, programele de wellness și nutriție sunt din ce în ce mai populare în Statele Unite și Europa.
Starea de bine și performanța în muncă sunt strâns legate atât de abilitățile profesionale și de echilibrul emotional, cât și de un stil de viață sănătos și de o nutriție echilibrată.