Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Leadership hibrid, noua provocare pentru manageri
Aproape jumătate (48%) dintre angajații români vor să lucreze de acasă permanent, în timp ce 55% preferă un sistem de lucru hibrid, în care să lucreze remote trei zile pe săptămână, arată o analiză realizată de EXEC-EDU, liderul pieței de executive education.
În acest context, principalele provocări cu care se confruntă în acest an managerii din România sunt legate de necesitatea de a face tranziția de la work from home la diferite formate de lucru hibrid, menținând în același timp motivația și performanța oamenilor la cote maxime.
”Provocările managerilor în această perioadă sunt multiple, pentru că nu mai coordonează o echipă proprie, cu roluri fixe și în spațiul clasic de birou, ci echipe fluide, unde locul de muncă este unul digital. Managerii trebuie să lase frâiele și să acorde oamenilor autonomie și încredere, susținându-i și implicându-i permanent în luarea deciziilor. În același timp, ei sunt nevoiți să acorde mai multă atenție recunoașterii meritelor și nevoilor particulare ale fiecărui angajat, în contextul sensibil al marii demisii și al schimbărilor de mentalitate post-pandemie”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.
Astfel, programele de training trebuie aliniate acestei noi realități. Cursanții își doresc să se conecteze la cursuri de oriunde – un beneficiu care, conform studiilor, a devenit esențial și la locul de muncă – dar în același timp caută și interacțiunea la clasă, pentru că dorința de colaborare și reconectare este foarte mare. EXEC-EDU a investit în ultima perioadă în soluții digitale menite să răspundă acestor nevoi aparent disonante, aducând concomitent în același spațiu de training cursanți conectați online (în special din alte orașe ale țării) și participanți care au preferat să se deplaseze la sala de curs.
EXEC-EDU le propune managerilor „Hybrid Leadership & Culture”, un training dedicat soluțiilor pentru gestionarea modului de lucru hibrid.
„Venim în întâmpinarea managerilor cu un program de Hybrid Leadership, care își propune să adreseze toate aceste realități. Prin acest program, managerii vor înțelege mai bine contextul actual, vor dobândi instrumente practice pentru a conduce întâlnirile între echipele hibride și își vor exersa competențele de leadership în direcția construirii unui climat bazat pe siguranță psihologică.”, a declarat Simona Podgoreanu, expert EXEC-EDU, care facilitează acest program, în cadrul unui eveniment organizat pe 22 martie împreună cu alți lideri de business pentru manageri și antreprenori din diverse industrii.
Pentru 2022, compania are un portofoliu de 70 cursuri și o echipă de peste 40 de experți. Printre noile programele lansate anul acesta se numără Hybrid Leadership & Culture, Data Literacy, Managing Uncertainty, Competențe digitale pentru manageri.
Articol apărut în bizplus.ro
Articole similare
#EXEC-EDU Polls – Recesiunea din 2009 versus criza generată de pandemia Covid19
Managerii români sunt convinși că în 2021 economia României va depăși nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra cifre de afaceri mai mari. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU. Astfel, 63,6% din managerii români intervievați sunt de părere că în 2021 veniturile …
Lavinia Rașcă: Despre liderii far și oamenii lor
Lider – angajat, o relație de la om la om Piața muncii se confruntă în prezent cu un decalaj structural în oferta de muncă. Cercetări aprofundate efectuate de instituții abilitate în analiză și sondare arată că decalajul are la bază mai multe cauze, cele mai importante fiind îmbătrânirea populației, emigrarea ori neadaptarea ofertei educaționale la …
Lecții de antreprenoriat
Peste 80 de participanți au fost prezenți în 3 aprilie la masterclass-ul care a avut ca temă centrală scalarea unei afaceri. A fost o întâlnire cu și pentru antreprenori, condusă de dr. Lavinia Rașcă, împreună cu 4 absolvenți, fondatori ai unor afaceri de succes care au vorbit din experiența personală despre dezvoltarea acestora. A fost …
SONDAJ EXEC-EDU: De ce rămân angajații români în companii?
Primele trei criterii pe baza cărora angajații români decid să rămână pe termen lung în companii sunt stabilitatea locului de muncă, sentimentul că sunt apreciați și o relație foarte bună cu șeful direct, iar pe locul patru se află oportunitatea de a accesa programe de training și specializare finanțate de angajator. În același timp, în …