Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
De ce nu poți aplica ce înveți la training
sau
3 motive pentru care nicio schimbare nu se produce de la sine
Articol redactat de Oana Scarlat
Cum ne puteți garanta că participanții aplică conceptele și tehnicile de la curs și le transformă în comportamente observabile? Primesc adesea această întrebare din partea clienților mei, atunci când discutăm despre orice tip de programe, dar mai ales despre cele care își propun o transformare semnificativă de mindset. Și, cu riscul de a nu contracta trainingul respectiv, răspunsul meu este unul singur: Nu putem! Desigur, putem face ce ține de noi: o analiză atentă a nevoilor, pe mai multe paliere, designul unui program care să urmărească niște obiective clare și împărtășite cu clientul, metode de livrare experiențiale și interactive, follow-up, ca să menționez doar câteva aspecte esențiale care țin de furnizorul de training. Așadar, în ecuația unui training reușit și aplicabil, furnizorul este prima variabilă importantă. A doua variabilă este clientul! Și mă refer aici la implicarea sa în toate etapele proiectului: de la vânzarea internă, la faza de customizare a conținutului și până la final, când sponsorul programului ar trebui să urmărească ce se întâmplă concret după curs. Dar pentru ca ecuația să crească în dificultate, apare și cea de-a treia variabilă, și cea mai importantă: participantul însuși. Iar aici chiar lucrurile se complică foarte mult.
Să presupunem că Matei, manager într-o companie românească foarte dinamică, tocmai a finalizat un program de dezvoltare de leadership. Au fost două zile excepționale și au apărut multe idei pe care s-a gândit că le-ar putea pune imediat în practică. Una din tehnicile de acordare a feedback-ului, de exemplu, chiar i s-a părut excelentă și imediat aplicabilă. A doua zi, însă, atunci când intră motivat în birou, prima persoană care îl așteaptă este Ionuț. Este de trei luni în echipa lui și fiecare conversație cu el începe la fel: cu tot felul de scuze legate de un deadline nerespectat. De data asta însă, lucrurile erau foarte grave. Ascultându-l pe Ionuț, Matei simte că ia foc și după ce își folosește toată răbdarea de care dispune, pentru a-l lăsa să-și termine monologul, reacția sa este surprinzătoare, chiar și pentru el însuși. Matei se pomenește urlând, trântește laptopul și iese vijelios din birou. Ce s-a întâmplat aici? De ce nu reușește Matei să aplice ceea ce a învățat la curs despre feedback, deși era foarte motivat să o facă? Sunt cel puțin 3 motive la care te invit să reflectezi:
Te invit să discutăm mai multe despre programele de dezvoltare pentru manageri și despre cum putem să ne atingem obiectivele de învățare, susținându-l pe Matei să aplice cât mai multe din tehnicile pe care le-a aflat la curs, de a doua zi.
Related Posts
Alina Aldea, Business Line Director Digital Marketing at Zitec
1. Cum ai evoluat în carieră și care au fost cele mai importante momente? Dacă ar fi să compar cariera mea cu ceva, cel mai bine s-ar potrivi un roller coaster – nu pentru că a avut coborâșuri bruște, ci pentru că a fost o experiență intensă, plină de adrenalină, cu momente în care am …
Tiparele de personalitate și nevoile psihologice ale angajaților din România
Tiparele de personalitate şi nevoile psihologice ale angajaților din România Perspective HR legate de motivarea oamenilor 13 octombrie 2021, h 18:15 Invitat: Paul Olteanu, fondator Mind Architect, Master Trainer & Executive Coach, cel mai activ trainer & coach Process Communication Model din România Ne vor fi alături, de asemenea, și Alexandra Irod, Magda Tabac, Andreea …
De ce tipuri de personalitate ai nevoie în echipa ta?
Povestea de succes a recrutării astronauților la NASA Procesul de selecţie a unui astronaut nu este o sarcină uşoară. Persoanele care selectează astronauţii îi aleg pe cei mai buni dintre cei mai buni. Mai mulţi factori, precum cooperarea, precizia şi meticulozitatea sunt luaţi în considerare în selecţie – pentru că ei să fie capabili să …
Top 5 direcții de dezvoltare pentru departamentele de vânzări
2025 a debutat abrupt, într-un ritm alert, care ne-a lăsat prea puțin timp pentru a analiza strategic modul în care ne putem reinventa pentru a rămâne relevanți și a excela în această perioadă complicată, marcată de incertitudini fiscale și politice. Și totuși, obiectivele nu s-au schimbat, iar ștacheta este tot mai sus, mai ales atunci …