Parteneriat strategic: EXEC-EDU & HATWIT

EXEC-EDU anunta parteneriatul cu Hatwit, jucator activ in piata de executive recruitment si talent management.

In contextul in care piata fortei de munca este din ce in ce mai dificila, iar procesul de a atrage, pastra si dezvolta angajati valorosi este unul continuu, sinergia dintre procesele de recrutare, retentie si training este esentiala, oferind beneficii importante pentru companiile client. Cele doua companii vor acoperi astfel o piata mai larga a serviciilor de HR, in segmentul reprezentat de pozitiile manageriale, sustinandu-se reciproc in adresarea nevoilor organizationale.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat, conform studiilor derulate de cele 2 organizatii, atat piata de training, cat si cea de recrutare sunt in crestere.

Piata locala de executive search a inregistrat cresteri succesive in ultimii ani, primii 10 jucatori avand in 2017 un total de aproximativ 5 milioane EUR, intr-o piata totala estimata in 2017-2018 in jurul a 10-12 milioane EUR. Romania este una dintre cele mai importante din Europa din punct de vedere al numarului de joburi nou create, ocupand locul 4, dupa tari precum UK, Polonia si Germania. Conform Studiului European EY (Europen Investment Monitor, 2017), in aceeasi perioada, Europa a inregistrat un nou record al numarului de investitii straine directe, avand un total de 259.673 de joburi create. De altfel, in perioada 2012 – 2016 au fost create 1 milion de joburi noi, CEE-ul reusind sa atraga 52% din acest total de joburi, ramanand in continuare o piata a muncii foarte atractiva si competitiva.

Implicatiile sunt foarte importante si pentru piata locala, intrucat cresterea numarului de joburi a determinat si un deficit de talente in multe industrii, precum si cresterea fluctuatiei. De altfel, tendinta organizatiilor, atat la nivelui Europei, cat si in Romania este de a-si dezvolta programe strategice de atragere a celor mai bune talente, de retentie si training al angajatilor cu potential.

In privinta dezvoltarii angajaţilor, peste 28% dintre companii au acţionat in direcţia majorarii bugetului de training şi dezvoltare in 2018, in vreme ce 55% dintre acestea au menţinut nivelul bugetului alocat la acelaşi nivel cu anul anterior. Pentru dezvoltarea managerilor, 57% dintre companii aloca un buget mediu anual de peste 400 EUR/manager, 27% dintre acestea depaşind pragul de 800 EUR/manager.

Ne dorim sa ramanem in continuare un partner de incredere al acestor organizatii prin programele si mixul de servicii pe care il acoperim in ultimii 15 – 20 de ani de experienta pe piata locala si europeana.

 

Parteneriatul cu Hatwit este rezultatul dorintei noastre de a le oferi companiilor un portofoliul cat mai larg de servicii de calitate. Ne-am dorit un partener cu o reputatie solida in piata de recrutare pentru manageri.”, a spus dr. Lavinia Rasca, Director general EXEC-EDU

Dezvoltam acest partneriat strategic cu EXEC-EDU pentru a oferi solutii complete companiilor, pentru rolurile manageriale, care sa acopere nevoile dictate de o piata in crestere din punct de vedere al investitiilor, respectiv al numarului de joburi, insa cu tendinte clare de adancire a deficitului de talent si a retentiei angajatilor, a spus Luminita Potorac-Roman, Managing Partner Hatwit.

 

Acest parteneriat a fost anuntat in cadrul evenimentului Design Yourself de marti, 5 iunie 2018, unde au participat 100 de manageri si antreprenori.