Supravietuirea in desert – Human Synergistics

Supravietuirea in desert  este o simulare de business conceputa sa invete echipele cum sa imbunatateasca rezolvarea problemelor prin invatarea abilitatilor si comportamentelor interpersonale (legate de oameni) si rationale (legate de sarcina), ce duc la cooperare de succes in echipa.

Concret, membrii echipei sunt pusi sa ia decizii in situatii limita, intr-un scenariu nou si nefamiliar. Acesta determina echipa sa conlucreze pentru a rezolva probleme inedite. Rezolvarea situatiei se va baza, deci, pe abilitatea echipei de a stabili obiective si de a analiza strategii alternative pe care sa le evalueze ulterior, alegând solutia care indeplineste cel mai bine obiectivul. La final, simularea permite masurarea sinergiei echipei participante.

Situatia: in drum spre casa de la Acapulco, avionul inchiriat aterizeaza fortat undeva in desertul Sonoran, in sud-vestul Statelor Unite.

Provocarea: Participantii lucreaza individual si apoi in echipa pentru a identifica cele mai mari patru probleme si stabilesc o strategie de supravietuire comuna. Echipa va decide ulterior asupra celei mai bune utilizari a 16 obiecte recuperate din avion.

Durata: 2.5 – 3.5 ore

 

Aboneaza-te la newsletter