Simulare de management și administrarea afacerilor MANSTRAT

Managementul lanţului de achizitie-livrare (Supply Chain Management) a devenit un instrument managerial cheie pentru orice tip de companie, reprezentând o sursă majoră de creştere a eficienţei şi profiturilor, dar şi de scădere a costurilor.

Unde – Calea Griviței nr. 6-10, parter, Sector 1, Bucureşti
Când – nu există încă o sesiune programată
Durată –  6 săptămâni/3 zile

Acest curs poate fi livrat și in-house (personalizat pentru o grupă de participanți din compania ta). Transmite-ne detaliile accesând butonul de înscriere de mai jos.

Dr. Alecxandrina Deaconu

Este directorul unui program de Master profesional internaţional (Managementul european al întreprinderilor mici şi mijlocii), program derulat de A.S.E. şi Universitatea d’Auvergne, Franţa.

 • Alecxandrina Deaconu

  Dr. Alecxandrina Deaconu

  Strategie, HR

 • logo EXEC-EDU ECHIPA br2

  EXEC-EDU

  Your place to grow!

MANSTRAT reprezintă o experienţă de învăţare intensă şi unică, orientată spre fundamentarea şi adoptarea strategiei şi planului unei firme, precum şi a deciziilor de realizare a acestora.

MANSTRAT e conceput ca o metodă activă de instruire, întrunind caracteristicile de bază ale unui joc: existenţa mai multor echipe, desfăşurarea simulării după anumite reguli, posibilitatea desemnării unui câştigător.

În cadrul jocului sunt simulate activităţi de: cercetare, producţie, investiţii, aprovizionare, desfacere şi marketing, financiar-contabile şi de personal ale unei companii a cărei producţie este destinată atât vânzării pe piaţa internă, cât şi exportului.

ORGANIZARE

Jucătorii vor fi organizaţi în echipe. Fiecare echipă va fi constituită, de regulă, din 4-6 participanţi, simulând Consiliul de Administraţie al firmei şi directorii executivi ai acesteia.

Programul are 18 ore de predare şi poate fi structurat după cum urmează:

Şase întâlniri săptămânale de 3 ore;
Trei zile a câte 6 ore, prima zi separat, iar celelalte două consecutiv, la un interval de maxim două săptămâni.
Opţional, la final putem organiza o sesiune suplimentară de închidere, în cadrul căreia fiecare echipă va pregăti o prezentare finală conţinând concluziile simulării şi vom premia câştigătorii.

METODE DE PREDARE

Se va folosi un laptop pentru fiecare echipă, atât pentru prelucrarea deciziilor şi obţinerea automată a ieşirilor, cât şi pentru fundamentarea acestora.

Roleplaying-ul se practică prin atribuirea participanţilor la joc a unor funcţii, cum sunt cea de manager (director) general, director tehnic şi de producţie, director comercial, director economic, şef serviciu aprovizionare ș.a., având principalele sarcini, competenţe şi responsabilităţi pe care aceştia le au în viaţa reală.

Aspectele simulate au o puternică legătură cu lumea reală, din prisma fundamentării strategiei, a planului, a activităţilor de aprovizionare, personal, comerciale, financiare ș.a. Modelele folosite redau caracteristicile pieţelor de tip monopolist şi concurenţial.

MANSTRAT este un instrument de învăţare şi, ca atare, ne-am propus să reflectăm elementele de bază ale lumii reale, nu să copiem în detaliu particularităţile unei industrii. În consecinţă, participanţii la joc trebuie să fie prudenţi în folosirea lumii reale ca punct de referinţă pentru adoptarea deciziilor; ei trebuie să-şi însuşească şi să respecte regulile prezentate în cadrul jocului.

 • Oferă o înţelegere profundă şi de ansamblu a proceselor din cadrul unei afaceri, prin amplificarea capacităţii de a corela activităţile de cercetare, producţie, aprovizionare, desfacere, marketing, resurse umane şi financiar-contabile implicate în formularea şi realizarea strategiei şi a planului de business;
 • Contribuie la formarea aptitudinilor necesare luării deciziilor, ajutând participanţii să înţeleagă impactul acestora, într-un mediu lipsit de riscuri;
 • Dezvoltă spiritul de echipă, prin adoptarea în grup a principalelor decizii implicate în simularea decizională.
 • Dezvoltă abilităţile manageriale cheie: comunicare, spirit de echipă, leadership, aptitudini de prezentare şi managementul timpului;
 • Ajută participanţii să înveţe valoarea lucrului în echipă pentru dezvoltarea de alternative viabile şi găsirea unor soluţii optime.

Certificat oferit de EXEC-EDU.

Ai întrebări?

Nu ezita să ne suni sau să ne scrii, detalii complete de contact găsești în pagina de contact.

CLIENȚII EXEC-EDU

Logo final rosu

Your place to grow

Tip de program

Antrenăm competențe

Nivel

Antreprenor, Top management, Middle management, Specialist

Trainer

Dr. Alecxandrina Deaconu

Certificări

Certificat EXEC-EDU

Se actualizează
 • Nu exisă niciun un program în lista ta de program, alege unul din secțiunea Cursuri.