De ce depinde succesul afacerii? De strategie sau de executie?

Cat de importanta este formularea unei strategii exceptionale pentru succesul afacerii? Intr-un studiu publicat de Fortune Magazine, doi dintre cei mai cunoscuti experti internationali in management, Ram Charan si Geoffrey Colvin, constata ca 7 din 10 directori executivi au esuat nu din cauza unei strategii gresite, ci din cauza felului in care au transpus-o in executie. De altfel, o strategie brilianta poate angrena de multe ori procese complicate, dificil de gestionat, cu provocari ce depasesc competentele existente, conducand catre esec.

Un alt studiu global, realizat la nivelul a 354 de executivi, arata ca cea mai mare provocare cu care se confrunta acestia este excelenta in executie – o zona mai greu de gestionat decat alte aspecte importante precum gestionarea riscurilor, mentinerea in top-ul tendintelor pietei sau chiar cresterea veniturilor companiei.

Acum, la inceput de 2016, cand prioritatile liderilor se indreapta in special catre definirea strategiei, creionarea de planuri si setarea de obiective de business, nici zona executionala nu ar trebui sa ramana in umbra. Fie ca esti lider de organizatie, antreprenor sau manager de departament, executia presupune abilitatea de a face saltul final catre succes, ducand lucrurile la bun sfarsit.

O buna executie in zona operationala presupune, de pilda, atingerea unui obiectiv financiar cheie, precum economia de costuri cu ajutorul optimizarii de procese. Sau raspunsul la intrebari de tipul:

  • Cum se realizeaza o prognoza corecta prin abordari cantitative si calitative
  • Care e aplicabilitatea practica a managementului calitatii
  • Care sunt activitatile operationale asociate supply chain si impactul lor in companie
  • Cum construiesc structura si costurile asociate unui sistem de management al stocurilor
  • Care e esenta procesului de re-engineering
  • Ce presupune sistemul JIT in contextul operatiunilor de tip lean ?

Toate acestea, dar si alte concepte cheie in zona executiei operationale sunt abordate in mod pragmatic in cadrul cursului de Managementul operatiunilor, organizat de EXEC-EDU in perioada 31 martie – 19 mai. Afla mai multe

Aboneaza-te la newsletter