Management 360 – Esenta educatiei de business

Management 360

 Un program construit pentru liderii secolului 21  

Pe fondul schimbarilor diverse si continue (de la digitalizare la schimbari fiscale, fuziuni si achizitii, modele de business), organizatiile agile au nevoie de lideri inovatori, cu spirit antreprenorial, flexibilitate si deschisi sa isi dezvolte rapid si permanent noi competente. In aceeasi masura, antreprenorii, pentru a fi competitivi, au nevoie sa ramana deschisi la nou si sa se adapteze in permanenta. Care sunt competentele secolului 21 si cum le putem dezvolta?

Spiritul antreprenorial

Se vorbeste acum, in context de corporatie, despre intrapreneurship sau corporate entrepreneurship – cu alte cuvinte, despre capacitatea liderului de a actiona, in cadrul organizatiei, cu acelasi spirit de initiativa si cu aceeasi agilitate ca si cum ar detine propria afacere. Liderul de acest tip vede oportunitati acolo unde ceilalti vad probleme, se reinventeaza permanent si abordeaza o mentalitate diferita in relatie cu angajatorul. Viitorul este deci al oamenilor curiosi, flexibili, cu spirit de observatie si initiativa, pasionati si, in acelasi timp, responsabili.

Dezvoltarea spiritului antreprenorial este un demers care presupune accesarea de informatii noi, schimbul de idei cu alti lideri cu experiente variate, accesarea de programe de training, participarea la evenimente de profil. 

Gandirea strategica

Gandirea strategica presupune sa clarifici ce face (si ce NU face) compania ta si apoi sa creezi o viziune si o misiune clara, care mobilizeaza echipa pe care o conduci. Viziunea liderului este cheia in crearea unui plan de afaceri de succes. De exemplu, Hewlett-Packard ar fi inca o companie intr-un garaj daca cei doi lideri nu ar fi avut o viziunea strategica, dar si comuna, despre viitorul afacerii lor. Louis Vuitton nu ar fi ajuns niciodata un brand de lux, daca nu ar fi speculat necesitatea oamenilor care calatoreau de a avea geamantane care pot fi usor transportate, dar care sa fie si rezistente.

Un pas urmator Management 360, esenta businessuluieste transpunerea viziunii si misiunii in obiective, punand cu succes in practica strategia prin elemente hard si soft. Nu in ultimul rand, este necesar sa ramai deschis la schimbare si sa iti dezvolti abilitatea de a o gestiona, fara sa ramai opac – chiar si atunci cand afacerea prospera.

Toate aceste abilitati se formeaza in timp, iar cei mai multi manageri si antreprenori ajung sa invete, in primul rand din propriile esecuri. O solutie pentru a-ti forma si dezvolta gandirea strategica este accesarea de programe de management care iti oferta posibilitatea de a exersa aceasta abilitate prin studii de caz si simulari de afaceri. Aceste metode iti plaseaza deciziile intr-un mediu lipsit de riscuri, ajutandu-te sa verifici validitatea lor.

Intelegerea de ansamblu asupra proceselor afacerii

Un lider de success are nevoie sa inteleaga “the big picture“ – cum inter-relationeaza toate procesele unei afaceri, care sunt consecintele deciziilor sale asupra fiecarei functiuni.

Cu alte cuvinte, pentru a trece de la aspiratii si visuri la rezultate, este necesara o educatie de business solida, fara de care, o strategie pe hartie, chiar si excelent construita, nu poate fi implementata cu succes. Un lider are nevoie sa stie exact ce factori faciliteaza succesul în implementare si ce anume il poate conduce catre esec si sa aiba indicatori clari de masurare. Este nevoie de intelegerea indicatorilor financiari, de un plan de marketing bine construit, de o buna implementare operationala si de crearea unei culturi organizationale constructive.

Motivarea oamenilor prin leadership de exceptie

Provocarea actuala a liderilor este motivarea oamenilor valorosi din echipa, fara de care nu pot obtine rezultate. In acest scop, liderii au nevoie mai intai sa se descopere, sa inteleaga ceea ce ii motiveaza si apoi sa gaseasca modalitatea de a transmite acelasi nivel de engagement catre echipele lor, fara a ignora atingerea obiectivelor financiare.

Acest lucru se face prin dezvoltarea de abilitati soft, precum inteligenta emotionala, comunicarea, negocierea. Rezultatele unui studiu realizat de Deloitte arata ca mai mult de 90% dintre respondenti au considerat ca dezvoltarea competentelor trebuie sa fie o prioritate. In plus, specialistii in resurse umane sunt preocupati de faptul ca Generatia Z – experta in tehnologie – va avea un deficit mare pe zona de comunicare si interactiune sociala. 

Ce este Management 360?

Pentru a fi permanent conectati cu toate aceste realitati, am conceput nou format, imbunatatit al cursului de Excelenta in management – un program recunoscut, cu peste 1000 de absolventi – si l-am transformat in Management 360.

Management 360 este un program modular de 5 luni, construit sa raspunda actualelor provocari ale managerilor si antreprenorilor, cu un format flexibil, adaptat celor care vor sa isi dezvolte rapid abilitatile manageriale. Cursul ofera informatie concentrata si practica privind zonele „critice” ale unui business, printre care gandire strategica, finante, marketing, elemente legate de cultura si structura organizationala, supply chain management, managementul schimbarii.

Antrenarea competentelor se face prin activitati practice (studii de caz tip Harvard, proiecte, exercitii, schimb de experienta, simulare de business intr-un weekend intensiv, in afara Bucurestiului). Un element important este si mentorat-ul oferit de trainerii programului – o echipa de experti care sunt, in acelasi timp si oameni de business – astfel incat, participantii sa fie ghidati in a aplica toate conceptele in propria companie.

Nu in ultimul rand, un atu important in cursul de Management 360 este interactiunea cu colegi care vin din medii de afaceri diferite si cu care se poate face schimb de idei sau de opinii.

De ce Management 360?

Aplicarea tuturor acestor competente conduc la cresterea si dezvoltarea exponentiala a afacerii. Managerii si antreprenorii care beneficiaza de acest tip de dezvoltare, axat pe ultimele tendintele de business, vin cu o viziune proaspata, cu idei noi si cu mai mult curaj in a adopta decizii si a genera schimbari benefice, care ii conduc catre succes. In plus, ei isi creeaza relatii de business foarte valoroase, ramanand in contact cu colegii mult timp dupa absolvire. Asa cum am remarcat in decursul anilor, absolventii leaga prietenii pe viata, incheie colaborari, se consulta atunci cand iau decizii importante. Investitia este, deci, recuperata inzecit.

Management 360 este un curs complex, organizat intr-un format unic, adaptat provocarilor actuale ale managerilor si antreprenorilor de azi.

Mai multe detalii despre curs aici.

 

Aboneaza-te la newsletter