Folosim cookies pentru a-ți oferi o experiență îmbunătățită în site-ul nostru. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Alina Stoica (Eturia) – ”Cred foarte mult în dezvoltarea continuă, indiferent de succesul avut la un moment dat”
HR BEYOND: Alina Stoica, HR Business Partner Eturia
1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Nu știu dacă pot vorbi despre un moment magic. A fost un parcurs natural care a plecat de la o întrebare pe care mi-am pus-o la un moment dat, și anume: ”Cum pot eu să îi ajut mai bine pe colegii mei ?”.
La acel moment (2016) eram implicată în zona de vânzări/customer care, și investeam destul de mult timp în dezvoltarea mea personală, de la cărți ale unor autori celebri ca Brian Tracy sau Robin Sharma, până la workshop-uri online și offline pe diferite tematici. Eram atrasă de zona de leadership și de cum pot să mă dezvolt ca om.
În urma coordonării cu succes a unui proiect de training pentru dezvoltarea competențelor de sales, precum și a unui asessment pe competențe manageriale, am primit invitația de a îmbrățișa rolul de people development manager. L-am acceptat fără ezitare, pentru că venea ca un răspuns la întrebarea mea.
2. Cum v-au ajutat în carieră cursurile pe care le-ați urmat la EXEC-EDU?
Ulterior preluării rolului de people development manager mi-am extins zona de responsabilități către HR, pentru că îmi doream să pot interveni în cât mai multe arii pentru colegii mei. Pentru acest lucru aveam nevoie de un curs de perfecționare și mă bucur de recomandarea primită la acel moment, de a alege EXEC-EDU și de a accesa astfel cursul de management strategic al Resurselor Umane. A fost un adevărat program de formare și consolidare, de aproximativ 6 luni, care mi-a oferit o cunoaștere aprofundată a tuturor dimensiunilor ce țin de acest departament într-o organizație. Rezultatele au fost peste așteptări, pentru că pe lângă informațiile teoretice foarte vaste am beneficiat și de componenta practică prin exercițiile și studiile de caz propuse. În plus am avut șansa să am ca mentori și traineri adevărați profesioniști în domeniu, care au împărtășit cu generozitate din bogata lor expertiză.
3. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
Daca nu aș lucra în HR probabil mi-ar plăcea să lucrez ca și coach/consilier în tot ce ține de educație & dezvoltare personală: relații, parenting, well-being, misiune și vocație etc. De altfel, luna aceasta mă apropii de finalizarea unui curs de formare în coaching și sunt foarte recunoscătoare pentru el.
4. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Sigur, îmi plac toate companiile care promovează și respiră valori sănătoase, care pun accent pe o cultură organizațională sănătoasă, orientate către rezultate dar și către oameni, cu o cultură a feedback-lui și a învățării continue și care iau în calcul și componenta de contribuție.
Admir foarte mult o agenție de turism din SUA, Pravassa, un lider internațional în turismul transformațional. Îmi place modul ingenios în care îmbină călătoria cu partea de dezvoltare personală. Ei reușesc să creeze experiențe inedite de călătorie conduse de cei mai buni experți din lume pe well -being.
5. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
Filmul despre cariera mea s-ar chema: Never stop learning. Cred foarte mult în dezvoltarea continuă, indiferent de succesul avut la un moment dat. Sunt curioasă să descopăr locuri și lucruri noi, sunt dornică să învăț din orice experiență de viață și de la fiecare om cu care mă intersectez în această existență, în orice colț al lumii aș fi.
6. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Pot spune că există 3 persoane care m-au influențat foarte mult în carieră. O colegă din management care a văzut în mine la un moment această aplecare către oameni, pe care nu îndrăzneam să o privesc ca pe o posibilă carieră. Al doilea a fost un trainer foarte drag nouă, care mi-a fost și mentor pe un program de dezvoltare a competențelor de sales și care m-a ajutat să trec peste multe blocaje pe care le aveam la acel moment. Nu în ultimul rând, managerul meu care m-a susținut să încep un drum nou în carieră.
7. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
La noi se știe că prima carte pe care o recomandăm încă din prima zi în organizație este: ”Cultura serviciilor superioare” a lui Ron Kaufman. Conține principiile de excelență pe care le-am adoptat în organizație odată cu derularea programului de transformare a culturii organizaționale implementat în urmă cu 3 ani.
8. Ce persoană publică ați pune pe bancnota de 1000 de lei ? De ce?
Cu siguranță aș alege o figură feminină. Consider că este important să avem și repere feminine când vorbim de oamenii care au marcat istoria țării noastre. Regina Maria este una dintre ele, un exemplu de forță și curaj, tenacitate, iubire și dăruire.
9. Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Cred ca aș putea trăi fără niciun gadget, fiind din generația copiilor care au crescut cu cheia de gât😊. Smartphone-ul rămâne oricum gadgetul pe care-l utilizez cel mai mult în prezent.
10. Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Stilul meu vestimentar cred că este o combinație între stilurile: natural, feminin și elegant.
11. Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020 ?
Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în 2020 este faptul că am păstrat o echipă unită în ciuda tuturor provocărilor. În plus, am reușit să călătoresc alături de familia mea, într-o destinație îndepărtată chiar și în plină pandemie.
Articole similare
”Alege-ți bine cuvintele”… și Neuroștiința comunicării
“Alege-ţi cuvintele” sau “Ai grijă cum vorbeşti” sunt asociate în mintea mea cu momentele din copilărie când spuneam sau gândeam ceva “greşit”. Am ajuns să asociez cuvintele astea cu mustrarea şi cu corecţia. Din motivul ăsta, îmi vine greu să cred că le-am scris în titlul unui articol care vorbeşte despre o credinţă pe care …
Strategic sau operaţional în activitatea unui manager?
Studiu de caz – program organizat de EXEC-EDU pentru o companie din IT&C Ce procent din atribuţiile unui manager reprezintă parte operaţională şi cât reprezintă analiză, decizia proactivă şi generarea de soluţii inovative? Cât timp alocă managerul în înţelegerea profundă a strategiei companiei, a identificării oportunităţilor şi ameninţărilor din piaţă, a evaluării deciziilor care influenţează …
De ce nu poți aplica ce înveți la training
sau 3 motive pentru care nicio schimbare nu se produce de la sine Articol redactat de Oana Scarlat Cum ne puteți garanta că participanții aplică conceptele și tehnicile de la curs și le transformă în comportamente observabile? Primesc adesea această întrebare din partea clienților mei, atunci când discutăm despre orice tip de programe, dar mai …
#TogetherWeHeal – proiect de colectare de fonduri pentru refugiații ucrainieni relocați în România