Dr. Marian Popescu

VORBIRE IN PUBLIC, ARTELE SPECTACOLULUI

Marian Popescu este profesor universitar, critic de teatru, traducator din dramaturgia de limba engleza, editor, cercetator, autor a 7 volume despre teatru si arta spectacolului. (v. www.fjsc.ro)

Si-a desfasurat intreaga activitate in lumea teatrului.

Membru-fondator al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER). Ca Vicepresedinte, alaturi de Ion Caramitru, Presedintele UNITER, a construit sistemul de relatii interne si internationale al Uniunii si a coordonat primele proiecte ale acesteia, printre care editura UNITEXT, primul Concurs national de dramaturgie, Teatrul Inoportun – proiect de teatru alternativ al UNITER.

Profesor: Cursuri pentru studenti la Regie, Teatru, Actorie, Comunicare, Relatii publice.

Critic de teatru cu peste 1200 aparitii – cu cronica dramatica, eseuri, recenzii, articole despre teatrul romanesc si european la majoritatea publicatiilor culturale romanesti:

Regizor de film: 2006, co-regizor al filmului de scurt metraj, Codrut I.Paru, inspirat de Forrest Gump, produs de Erudio-Alumni, prezentat in cadrul Festivalului de film Teachers Premiul pentru Cel mai bun film-Trofeul Festivalului Teachers si Premiul pentru Cea mai buna interpretare masculina in cadrul Galei Teachers Film festival.

Discurs public: conferinte, prelegeri, workshop-uri pe teme cultural-teatrale in Romania, Anglia, Olanda, Polonia (Lublin, 1998, Poznan, 2001), Franta (Forum du Théâtre Européen, St. Etienne, 1998), Moldova, Slovenia. Organizator si moderator de intalniri pe teme teatrale sau cu personalitati ale lumii spectacolului.

Face parte din jurii ale unor Festivaluri teatrale sau concursuri, este solicitat ca expert in artele spectacolului, literatura si politici culturale in Romania (AFCN, Institutul Cultural Roman, ARACIS, etc.) si la Comisia Europeana de la Bruxelles.

Cea mai recenta carte a sa este Teatrul si Comunicarea, UNITEXT, Bucuresti, 2011.

marian_popescu

Arii de specialitate

Tehnici de prezentare
Dezvoltare personala