Dr. Dalina Dumitrescu

MANAGEMENT FINANCIAR

Experienta profesionala

A colaborat, in calitate de consultant, la intocmirea rapoartelor de evaluare pentru privatizarea unor mari intreprinderi. A contribuit  la elaborarea legislatiei in domeniul pietei bursiere, in colaborare cu alti specialisti din Banca Nationala a Romaniei. A fost, pentru 3 ani, auditor bancar.

A dezvoltat programe personalizate de finante pentru companii precum Alcatel-Lucent, Carpatcement, Ductil, Printec, Scandia, World Learning.

Diplome si performante

Profesor in programul Executive MBA din anul 1996, sustine cursurile Management financiar si Finante internationale. Decanul programului Executive MBA IBAB (2004-2011). Membru in consiliul de administrare al ASEBUSS.

Doctor in economie.

Absolventa Harvard Business School – Program for Management Development (PMD 68) si Colloquim on Participant-Centered Learning.

A urmat programe de pregatire si cercetare in finante la Universitatea Fribourg si Universitatea din Geneva Elvetia, la Universitatea Reading, UK si SDA Bocconi School of Management, Italia, Institutul Bancii Mondiale, Budapesta, Universitatea de Stiinte Sociale Toulouse I, Franta.

Speaker la conferințe internaționale, reprezentând CNCSIS în European Science Foundation – Standing Committee for Social Sciences, unde este factor de decizie din 2007, alături de alți 8 experți internaționali. A fost raportor la o serie de workshopuri internationale.

Autoare/coautoare a 26 carti si peste 50 de studii de specialitate.

Expert contabil si membra CECCAR. A participat in grupul de experti internationali pentru proiectul UE METRIS (Monitoring European Trends in the Socio-economic Sciences and Humanities).

Activitatea financiara si cea de vanzari au fost adesea vazute ca doua functiuni distincte, fara colaborare directa. Cu toate acestea, echipa de van...
Orice initiativa in afaceri trebuie sa aiba o componenta argumentata din punct de vedere financiar. Viziunea orientata spre aspectul pragmatic al unui...
Rolul managerului financiar nu mai este astazi limitat la realizarea si raportarea situatiilor financiare, ci presupune administrarea eficienta a tutu...
Dalina-Dumitrescu

Arii de specialitate

Management financiar
Finante internationale
Evaluari de companii
Finantele intreprinderii